Windows blog: kihez jut el a Windows 8.1 a hivatalos start előtt?

Néhány hete adtunk róla hírt, hogy a Windows 8.1 RTM (release to manufacturing) szintre lépett, vagyis elkészült az a verzió, amit a Microsoft OEM partnerei, a nagy hardvergyártó cégek megkapnak, hogy tesztelhessék és előtelepíthessék azokra a termékeikre, melyek a Windows 8.1 hivatalos startjakor, október 17-én a boltokba kerülnek. A korábbi gyakorlattal ellentétbe az IT szakemberek számára elérhető TechNet és a fejlesztők számára elérhető MSDN rendszerbe sem került be az új Windows verzió, így ez a két fontos csoport nem kapta meg az előzetes tesztelés lehetőségét, ami bizony komoly felháborodást eredményezett a szakmai fórumokon.

Tami Reller az IDF-en
Tami Reller az IDF-en (forrás: The Inquirer)

A Microsoft szerencsére hamar reagált a kialakult helyzetre, szeptember 8-án a Windows 8.1 RTM a Windows Server 2012 R2 RTM és a Visual Studio 2013 RC társaságában elérhetővé vált a TechNet és az MSDN felhasználók számára. A döntés helyességét kiválóan alátámasztja az a tény, hogy a múlt héten zajló IDF-en Tami Reller, a Windows üzletág vezetője, büszkén jelenthette be, hogy az Windows 8.1-et több mint kétmilliószor töltötték le (kevesebb mint egy hét alatt).


(forrás: Developer Tools Blogs)

És ezzel még nincs vége a Windows 8.1 hivatalos start előtti terjesztésének! Steve „Guggs”Guggenheimer a Windows fejlesztői eszközök blogjában, a TechNet és MSDN starthoz kapcsolódó bejegyzés egyik kommentjében leírta, hogy a felsőoktatási intézmények számára létrehozott DreamSpark Premium (korábban MSDNAA - Microsoft Developer Network Academic Allience) rendszerben az egyetemek és főiskolák már szeptember 19-től szintén elérhetik a Windows 8.1-et.

Azóta történt

Előzmények