Hirdetés

Widio: hordozható zene

Az Albatron már a márciusi CeBIT-en bemutatta a "wireless audio" rövidítésével Widio névre keresztelt mobil multimédiás készülékét, a termék azonban csak most kerül forgalomba. Segítségével a környezetünkben található hangkeltő berendezések – tv-k, CD- és DVD-lejátszók vagy számítógépek – hangját vihetjük magunkkal 50 méteres körzetben.

A Widio két részből áll: egy vezeték nélküli – 2,4 GHz-es frekvenciát használó és 2 Mbps sávszélességet biztosító – adóból és egy vevőből. Az adót vagy adókat a hallgatni kívánt elektronikai berendezésekhez kell csatlakoztatni egy szabványos audiókábel segítségével, míg a vevőt (mely a mellékelt képen az adóegységbe helyezve látható) zsebben vagy övre csatolva hordhatjuk. A vevő legfeljebb 7 csatornát képes fogadni – ezeket a csatornaválasztó gombbal váltogathatjuk –, és FM-rádiót is tartalmaz. A fülhallgatót szabványos jackdugón keresztül csatlakoztathatjuk az egységhez.

Az adó egyben töltőként is funkcionál: egyik aljzatába maga a vevő, a másikba pedig az esetleges extra akkumulátor illeszthető. A vevő egyetlen töltéssel négy órán át használható. Érdekessége, hogy a mobiltelefonokban használt Nokia 8-as sorozatú akkumulátorral működik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés