Hirdetés

Vékonyabb Mini-ITX

A tajvani chiptervező tegnap jelentette be VIA EPIA MS elnevezésű Mini-ITX alaplapját, mely vékony kialakításának köszönhetően akár lapos kijelzőkben vagy kompakt elektronikai berendezésekben is felhasználható. A soványabb felépítést az alaplapokon szokásos – a csatlakozókat tornasorba állító – hátsó I/O panel elhagyásával érte el a VIA. Az audio-, tv- és USB2.0-csatlakozók tűs kialakításúak, a szabványos aljzatok nincsenek rászerelve a lapra – csupán a VGA-, hálózati és CompactFlash-csatlakozók kerültek rá. Szintén a karcsúság jegyében került a SO-DIMM memóriafoglalat a lap alsó – a képen nem látható – oldalára.

Specifikációi tekintetében az EPIA MS nem tér el a Mini-ITX sorozat korábbi tagjaitól. A 17 x 17 cm méretű lapon az integrált Unichrome grafikus magot tartalmazó CLE266 chipkészlet teljesít szolgálatot, egy legfeljebb 1,2 GHz-es sebességen üzemelő VIA Eden ESP vagy C3 processzor társaságában.

A CeBIT-en már láttunk kiállítva olyan LCD televíziót az Albatron standján, melyben a VIA EPIA platform dolgozott. A lapos tv egy teljes funkcionalitású PC-t rejtett magában, amely nem csupán médialejátszásra, de windowsos alkalmazások futtatására is használható volt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés