Hirdetés

Vantec NexStar WiFi HDD dokkoló és központi adattároló vezetékek nélkül

A főleg merevlemez kereteiről és dokkolóiról ismert Vantec tovább bővítette NexStar szériáját, és bemutatta a NexStar WiFi Hard Drive Dockot, mely elnevezés hűen tükrözi egyik kiemelkedő képességét, miszerint a számítógéppel vezeték nélkül, IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi kapcsolaton keresztül is kommunikálhat. Ez főleg notebook esetében jöhet jól, hiszen így adatátvitel közben sem kell feladni mobilitásunkat. A NexStar WiFi állomásba bármilyen szabványos 2,5 vagy 3,5 hüvelykes SATA csatolós meghajtó beleállítható.

A Wi-Fi modul megléte azonban a számítógépes adatkommunikáció mellett számos egyéb lehetőségnek is utat enged. Az okostelefonok és tabletek egyre inkább mindennapjaink szerves részét képzik, ezért a Vantec ezeket az eszközöket sem akarta kirekeszteni a dokkolásból. A hozzáférés megkönnyítéséhez egy ingyenes alkalmazást biztosítanak az Apple App Store és a Google Play kínálatában, továbbá az iOS-t futtató termékek esetén az Airplay támogatása is megoldott.

Azonban itt még mindig nem álltak meg, UPnP képességgel is felvértezték a fehér dokkolót, így az ezzel kompatibilis médialejátszók, konzolok és tévék közvetlenül is streamelhetnek az aktuálisan csatlakoztatott adattárolóról, amolyan rögtönzött NAS-ként funkcionálva. A vezeték nélküli kommunikáció még tisztességes térerő mellett is kevésnek bizonyulhat, de szerencsére a NexStar hátáról nem spórolták le az USB 3.0-s aljzatot, így asztali számítógép és notebook esetében lényegesen gyorsabb adatátvitel valósítható meg, mint Wi-Fi-n keresztül.

A sokoldalú Vantec NexStar WiFi HDD dokkoló vételárát még nem árulták el, de erre az információra sem kell már sokat várni, mert a gyártó szerint még idén a boltok polcaira kerül legújabb termékük.

Előzmények

Hirdetés