Hirdetés

Ultravékony adattárolókkal állt elő a Western Digital

A Western Digital igazán vékony adattárolókkal lepi meg a gyártókat gondolva arra, hogy manapság az egyre vékonyabb notebookok irányába menetel mindenki. Az újdonságok egyetlen 500 GB-os tányért használnak, ami percenként 5400 fordulatot tesz meg, és a jobb strapabírás érdekében két StableTrac motor közé szorították.

A Western Digital egy Blue és egy Black sorozatot készít a vékony tárakból. Előbbi lényegében normál 2,5 colos merevlemez lesz, míg utóbbi egy hibrid megoldás, vagyis a sokszor használt adatok a beépített NAND flash tárolóra kerülnek, hogy gyorsabban elérje azokat a rendszer. A vállalat a Black variánsból két verziót is készít. Az egyiket teljesen saját technológiával látták el, így nem szükséges hozzá speciális vezérlő, míg a másik opció a piacon használt vezérlőkhöz van igazítva, mint például az Intel Smart Response technológiája, illetve a többi alternatíva. Ezek alapvetően szabványos működésűek, így nem nehéz hozzájuk igazítani egy-egy adattárolót.


[+]

Kiskereskedelmi forgalomba egyetlen 5 mm-es Western Digital adattároló sem kerül, így a fentebb említett termékeket csak az OEM-ek rendelhetik. Ennek elsősorban az az oka, hogy a szállítás alatt álló Blue sorozat SATA interfész helyett SFF-8784-es konnektort használ, így a felhasználók nem vennék hasznát a terméknek, hiszen átlagos PC-be beépíthetetlen lenne. Valószínű, hogy a Black jelzésű termékek is ezzel a csatolóval lesznek leszállítva.

Az 500 GB-os 5 mm-es Western Digital Blue HDD listaára 89 dollár, ám a hibrid megoldások árazásáról még nincs adat. Tekintve, hogy úgy sem vásárolhatók meg külön, ez az információ nem is fontos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés