Hirdetés

A WD 5 mm vastag hibrid merevlemezekkel támogatná az ultravékony trendet

Az Ultrabookok és egyéb ultravékony notebookok bizony komoly megoldandó problémák elé állították a hardvergyártókat, hiszen nem könnyű nagy teljesítményű komponenseket a limitált térbe zsúfolni, téve mindezt úgy, hogy a vételár se szálljon el aránytalanul. Ilyen kihívásokkal tűzdelt terület például a megfelelő hűtés kialakítása elfogadható zajszint mellett, de a különböző hardverelemek olyan sok optimalizáláson estek át, hogy végül az adattárolók sem kerülhették el a fogyókúrát.

A kép csak illusztráció...
A kép csak illusztráció...

Már többször említettük, hogy az Intel tavasz óta szorgalmazza az 5 mm vastag merevlemezeket, amelyek így nem csak kisebbek, de könnyebbek is lennének, most azonban a Western Digital olyan bejelentést tett, mely szerint egy lépéssel továbbgondolták a koncepciót. A WD ugyanis olyan hibrid, 5 mm vastag megoldáson dolgozik, mely keretein belül a maximum 500 GB-os kapacitású tányért egy 32 GB-os MLC SSD-vel egészíti ki, amely a Seagate Momentus XT megoldásához hasonlóan gyorsítótárként funkcionálna.

Vagyis lényegében egy kompakt csomagba integrált, az Intel SRT (Smart Response Technology) gyorsítótárazási elképzelésére hajazó, HDD+SSD kombót kapunk, amely így elméletileg mindkét világból összegyúrja a pozitív tulajdonságokat, mindezt a lehető legkisebb méretben. Magáról a megoldásról, vezérlőről és egyéb részletekről még nem beszélt a gyártó, és azt sem lehet még tudni, hogy mikorra lesz az hibrid meghajtóból piacképes termék, de azt azért elárulták, hogy az ASUS és az Acer szakembereivel szorosan közreműködnek a munkában, így minden bizonnyal ezen gyártók masinájában fog a leghamarabb felbukkanni a penge adattároló.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés