Hirdetés

Komoly technológiákat vegyít a Western Digital új HDD-je

Az Ultrastar DC HS760 az OptiNAND-ot kiegészíti a dual actuatorral, ami komoly teljesítményt ígér.

A Western Digital bejelentette az első olyan merevlemezét, amely dual actuator technológiával érkezik.  Ez a rendszer gyakorlatilag a Seagate multi-actuator technológiájának kvázi a másolata, a lényege pedig az, hogy a HDD-be helyezett karokat két külön csoportra osztják, és ezek egymástól függetlenül is képesek mozogni. Logikailag tehát két külön HDD-ről beszélhetünk egy vázon belül, és a vezérlő így is kezeli a beépített tányérokat.


[+]

Az Ultrastar DC HS760-as modellen belül percenként 7200-szor forgó motor pörgeti a tányérokat, és az előző generációs HC560-hoz viszonyítva a vállalat 2-szeres szekvenciális, illetve 1,7-szeres véletlenszerű elérés melletti tempót ígér. A Western Digital amúgy CMR technológiával dolgozó megoldásának különlegessége, hogy nem csak két külön karcsoportra épít, hanem az OptiNAND technológiára is, ami egészen egyedivé teszi a fejlesztést.

A héliummal töltött, elődjénél 37%-kal energiahatékonyabb Ultrastar DC HS760-as HDD 20 TB-os kapacitással készül, és 12 Gbps-os SAS interfészt kínál. Utóbbiból kitalálható, hogy elsődlegesen a nagyvállalati igények kiszolgálása a prioritás. A Western Digital 5 év garanciát vállal a friss merevlemezére, de a várható áráról még nem nyilatkoztak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés