Hirdetés

Beárazta májusban bemutatott HDD-it a Western Digital

A végfelhasználói piacra szánt három 22 TB-os modell esetében igazából csak egy árat kell megjegyezni.

Még májusban írtunk arról, hogy kapacitáskirály HDD-ket hoz a Western Digital, és ezek közül a végfelhasználói piacra szánt verziók lényegében meg is érkeztek, aminek hála az árazásról is lehet már beszélni.

A három 22 TB-os CMR modell aktív ArmorCache funkcióval megspékelt OptiNAND technológiát hasznosít, méghozzá EAMR-rel kiegészítve, illetve héliummal töltve. Erre építve Red Pro, Purple Pro és Gold sorozatú merevlemez készült, amelyek a hardver tekintetében megegyeznek, a különbség köztük a célpiacra optimalizált firmware.

A Gold a nagyvállalati igényeket célozza, így ez van a legnagyobb teljesítményre, maximum 291 MB/s-os adatátvitelre optimalizálva, miközben a tartóssága is igen erőteljes, hiszen évente 550 TB adat rögzítésére van minősítve. A Purple Pro utóbbi szempontból másolja a Gold verziót, amire szüksége is van a videofelügyeleti rendszerek kiszolgálása szempontjából, viszont a 265 MB/s-os teljesítménye már nem olyan erős, ami koncepció, hiszen így az aktív fogyasztása alacsonyabb; mindössze 6,9 watt, szemben a Gold modell 9,3 wattjával.

Végfelhasználói szinten valószínűleg a Red Pro az, amire többen pályáznak, hiszen ez van NAS-okhoz kigyúrva, ezáltal rendelkezik is a NASware 3.0-s firmware-rel. A rendszer teljesítményben a visszafogottabb 265 MB/s-os maximumot biztosít, illetve a terhelhetősége is kisebb, de 300 TB évente azért így sem rossz.

A Western Digital mindhárom fenti HDD-re 5 év garanciát vállal, az áruk pedig egységesen 600 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés