Hirdetés

Western Digital My Passport Edge penge merevlemezek

A Western Digital két olyan újabb modellt mutatott be a My Passport szériába, amelyek fizikai adottságuk révén könnyen hordozható útitársakká válhatnak. My Passport Edge külső merevlemezből egy PC és egy Mac verzió is érkezik, amely jelen esetben nem csak a címkében, de valós különbségekben is jelentkezik.

Az Edge PC-s verziója 81,6 x 12,8 x 110 mm-es, burkolata javarészt műanyagból készült. Kapacitása 500 GB és természetesen USB 3.0 porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, így sebességére sem lehet majd panasz. A gyártó a biztonságra is gondolt, ezért az adattárolóhoz mellékeli WD SmartWare szoftverét is, amely automatikus adatmentések készítésére alkalmas. A méretkategóriára jellemző módon táplálása nem igényel külső adaptert.

Ehhez képest az Edge for Mac variáns belseje lényegében azonos a fentebb említettel, tehát a géphez szintén egy 500 GB kapacitású merevlemez kapcsolódik USB 3.0 porton keresztül, azonban mérete és a design jelentősen eltérő. A készülékház teljes egészében alumíniumból készült, így néhány millimétert sikerült lefaragni vastagságából, megjelenése pedig a MacBook notebookokhoz igazodik. A biztonsági mentésekhez jelen esetben nem jár szoftver, cserébe a meghajtó támogatja az Apple Time Machine megoldását, így itt sem maradunk védelem nélkül.

A Western Digital My Passport Edge PC-s és Mac-es variánsa rendre 109 és 119 dollárba kerül, a gyártó 3 év garanciát vállal rájuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés