Hirdetés

Idén hozza 162 cellarétegű NAND flash megoldását a Western Digital

A Kioxia partnereként végzett fejlesztés tömmeggyártása hamarosan megkezdődhet.

A Western Digital bejelentette, hogy még idén megkezdődik a hatodik generációs 3D NAND megoldásuk tömeggyártása, amelyet a Kioxia partnereként terveztek. Ez a fejlesztés továbbra is BiCS háromdimenziós struktúrát használ, de az egyel korábbi szintnek számító 112 helyett már 162 cellaréteg alkalmazására van lehetőség. Mindemellett a memóriachipek perifériás áramkörei nem a cellatömbök mellett, hanem alattuk helyezkednek el.

Az érintettek szerint a fenti változásokkal 40%-kal csökkenthető a NAND flash lapkák mérete, ami kedvezőbb gyártási költségeket tesz lehetővé, illetve a BiCS6 dizájn fontos fejlesztése, hogy a teljesítménye is megnő a korábbi BICS5 opcióhoz viszonyítva. Konkrétan elérhetővé válik az 1600 MT/s-os tempó, szemben az előző generációban maximumként jelen lévő 1066 MT/s-mal.


[+]

Érdekesség, hogy a 162 cellaréteg nem a legtöbb, ami elérhető, hiszen két konkurens már elérte a 176 cellaréteget is, de a lapka kiterjedését tekintve némi előnye van a Western Digitalnak, bár a különbség nem sok.

[+]

A Western Digital egy távolabbi tervet is felvázolt, amelyben nagyjából látható, hogy merre haladnak majd a fejlesztésekkel. Hasonlóval a Micron jelentkezett nemrég, és különböző technológiák bevezetése mellett 500 cellarétegig van felvázolva az irány. Utóbbit egyébként a cég jelenlegi elképzelése szerint 2032-re lehet elérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés