Hirdetés

HPC-piacra szánt Kioxia SSD-k jönnek

Az 1, illetve 3 DWPD-s kiszerelésekben debütáló, biztonságra kihegyezett meghajtók 30,72 TB-os tárhelyméretig nyújtanak majd alternatívát.

A Kioxia egy újabb, vállalati szektort célzó SSD szériával bővíti kínálatát, ami a PM7 nevet kapta, és 24G SAS interfésszel érkezik a pástra. A 2,5 hüvelykes modellek a gyártó BiCS5 3D TLC NAND flash lapkáit használják, és olvasás-intenzív feladatokhoz (1 DWPD), továbbá kevert felhasználási módokhoz (3 DWPD) való verziókat egyaránt készítenek belőlük.

Az 1 DWPD-s variánsok portfóliója 1,92-től 30,72 TB-ig nyújtózkodik, míg a 3 DWPD-s kivitelek 1,6-tól 12,8 TB-os kapacitásig érhetők majd el, azonban az implementált kontrollerrel vagy a különböző kiépítések paramétereivel kapcsolatban egyelőre nincs konkrétum.


[+]

A szekvenciális olvasás sebessége 4,2 GB/s-ig kúszhat fel, amely érték a véletlenszerű olvasás/írás során 720 000/355 000 IOPS-ra "fordítódik le", s ez nagyjából 20 százalékos teljesítménynövekedést jelent az előd PM6 termékcsaládhoz képest.

A redundancia érdekében az újdonságok dual portosak, és FDFP (Flash Die Failure Protection) védelemmel látták el őket a tervezők, amely lehetővé teszi a haldokló NAND flash chip átlátható deaktiválását, méghozzá anélkül, hogy ez befolyásolná a megbízhatóságot. A tárolók támogatják a SIE (Sanitize Instant Erase), valamint TCG Enterprise SED öntitkosítást, és FIPS 140-2 minősítéssel rendelkeznek, de már a FIPS 140-3 is folyamatban van, s várhatóan az idén meglesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés