Hirdetés

Specifikusan a PlayStation 5-höz tervezett SSD-ket a Western Digital

A friss fejlesztés hivatlosan is egy Sony által hitelesített megoldás lesz, noha a hardver ismerős lehet.

A Sony jó ideje lehetővé tette a PlayStation 5 tárhelyének bővítését, amelyre a vállalat által közzétett specifikációknak megfelelő SSD-k használhatók. Ezek a hardverek úgynevezett fizikailag kompatibilis státusszal rendelkeznek, és mivel NVMe protokoll egy szabvány, így nem is várható, hogy bármi gond lenne a működésükkel, de ha esetleg mégis van, akkor az is javítható a rendszerszoftver, esetleg az SSD firmware-jének frissítésével.

Lehetnek azonban olyan felhasználók, akik biztosra akarnak menni, viszont a Sony még egyetlen SSD-t sem hitelesített hivatalosan a PlayStation 5-höz. Ez azonban lassan a múlté lesz, ugyanis a Western Digital bejelentette az első, specifikusan a PlayStation 5-höz tervezett SSD-jét.

A PCI Express 4.0-s WD_BLACK SN850 NVMe SSD for PS5 a neve alapján ismerősnek hangzik, és ez nem véletlen, mert a hardver tekintetében a PC-khez tervezett WD_BLACK SN850-ről van szó, az egyetlen eltérés a firmware, ami a Sony új konzoljához van tervezve. Itt persze nem érdemes nagy dolgokra számítani, alapvetően csak apróbb finomhangolások történtek, hogy minden szempontból optimális legyen a meghajtó használata. Fontos, hogy ezek miatt a vállalat a NAS-okba nem ajánlja ezeket a meghajtókat, helyettük inkább a PC-s kiadást javasolják, de átlagos használat szintjén igazából PC-khez is jók a PlayStation 5-re kigyúrt modellek.

A Western Digital 1 és 2 TB-os modellt tervez a PlayStation 5-höz hitelesített SSD-jéből, amelyek rendre 170 és 280 dollárért igényelhetők. A szállításuk még a nyáron megkezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés