Hirdetés

Alaposan kibővítené a PlayStation 5 tárhelyét az ADATA

A Premium SSD for PS5 sorozat egy új, 4 TB-os modellel bővült.

A Sony még régebben tette lehetővé a PlayStation 5 tárhelyének bővítését, amelyre a vállalat által közzétett specifikációknak megfelelő SSD-k használhatók. Azóta az egyes gyártók hozzák az ide tervezett, de amúgy PC-khez is használható megoldásaikat. Az ADATA a Premium SSD for PS5 modellel versenyez, amely eddig 1 és 2 TB-os kapacitással volt elérhető, viszont a cég úgy gondolta, hogy ideje bevetni egy 4 TB-os verziót.

Az új, kvázi kapacitáskirály SSD a kisebb modellek alaptulajdonságaival rendelkezik, így az M.2 2280-as formátumú, x4-es PCI Express 4.0-s interfészt és NVMe 1.4-es protokollt használó, DRAM gyorsítótárral ellátott megoldás továbbra is InnoGrit IG5236 vezérlővel rendelkezik, amihez ismeretlen specifikációjú 3D NAND flash lapkák társulnak.

Az ADATA új adattárolójának szekvenciális olvasási sebessége egy PlayStation 5-ben eléri a 6,3 GB/s-ot, míg PC-ben ez az érték 7,4 GB/s is lehet. Maga a friss modell 2960 TBW-s terhelhetőséggel bír, továbbá 5 év garanciát vállal rá a gyártó, ugyanakkor az árát még nem hozták nyilvánosságra. A kapacitásából ítélve valószínűleg nem lesz olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés