Hirdetés

Három új kiterjesztést kapott a frissített Vulkan API

Az 1.1.80-as verzió apró, de annál hasznosabb módosításokat kínál a fejlesztők számára.

A Khronos Group tavasszal jelentette be a Vulkan API 1.1-es verzióját, de a szokásos kisebb frissítések folyamatosan érkeznek, ráadásul az utóbbi időben, mintha gyorsabban kerülnének ezek kiadásra.

Az 1.1.80-as specifikáció három kiterjesztéssel bővíti a rendszert:

  • VK_EXT_conditional_render: Ez a kiterjesztés lehetővé teszi a leképezési parancsok, puffermemóriában tárolt értékek alapján történű feltételes végrehajtását. A rendszer ilyen formában segíthet a késleltetés csökkentésében, ugyanis az alkalmazás beavatkozás nélkül válik lehetővé a leképezési parancsok végrehajtásának a feltételes szelektálása.
  • VK_KHR_create_renderpass2: A Vulkan API renderpass funkcióját egészíti ki új konstansokkal, struktúrákkal és függvényekkel.
  • VK_KHR_8bit_storage: A Vulkan 1.1-ben megjelent VK_KHR_16bit_storage-hez hasonló, csak éppen a 16 helyett a 8 bites adattípus szabványos támogatását biztosítja.

Az újításokhoz a gyártók hamarosan hozzák a megfelelő meghajtókat, amelyekbe biztosan implementálva lesz a VK_KHR_create_renderpass2 kiterjesztés, ezt ugyanis kötelező támogatna, míg a másik kettő opcionális.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés