Hirdetés

A vörös óriás és a szürke törpe eljövetele

A Cooler Master ma leleplezte legújabb számítógépházát, egy miditornyot, amely beépített, 550 wattos Extreme Power Plus tápegységgel rendelkezik. Az USP 100-nél a szokásos egyszínű fekete borítást egy kis bordóval dobták fel, így kölcsönözve kicsit izgalmasabb külsőt a fémládának. A belső számos, a Cooler Master csúcsmodelljeiben is megtalálható funkcióval van ellátva. A széles kialakításnak köszönhetően fogadni tudja a 28 cm hosszúságú videókártyákat és a 165 mm magasságú processzorhűtőket is.

Cooler Master USP 100 [+] - Forrás: techPowerUp
Cooler Master USP 100 [+] - Forrás: techPowerUp

A 213 mm-es szélesség elég helyet biztosít a kábelek elrendezéséhez is, főleg, hogy az alaplap mögött majdnem másfél centis rés van, ahol kényelmesen elrejthetők a vezetékek. Az alaplaptartó panelen a processzor mögé egy ablakot is vágtak, ami a processzorhűtő szerelését segíti. Csavar és szerszám nélkül rögzíthetők a meghajtók is, az előlap rácsos borítása mögött pedig porvédő szivacsok szűrik meg a beáramló levegőt.

Cooler Master USP 100 [+] - Forrás: techPowerUp
Cooler Master USP 100 [+] - Forrás: techPowerUp

Persze a karmazsinvörös előlap még nem minden, további különleges tulajdonságokkal is felvértezték az USP 100-at. Így például rejtett bekapcsológombja van, amit a cég logójánál érdemes keresgélni. Természetesen, ha egyszer előkerült a vörös, többször is elő fog, sokak örömére tehát a jól megszokott, szemvakító kék helyett piros LED-ek világítanak a házon és a ventilátoron is. A Cooler Master ház megjelenése 2010 első negyedévében várható, előreláthatóan 100 dollár körüli áron.

Cooler Master USP 100 - Forrás: techPowerUp
Cooler Master USP 100 - Forrás: techPowerUp

A Chieftec ezzel szemben egy jóval szolidabb házzal jelentkezett. A BT-02B nemcsak kinézetét tekintve nevezhető visszafogottnak, hanem méretében is, hiszen Mini-ITX formátumú alaplapohoz készült, ezért csupán 240 x 135 x 295 mm-es. A gyártó ezek miatt elsősorban inkább irodai használatra javasolja termékét, ám nyilván bárki számára hozzáférhető lesz. Egy 5,25"-es fiókja van optikai meghajtók, egy-egy 3,5-es winchesterek számára. Az előlapi kivezetései közt találunk USB aljzatot és hangcsatlakozókat.

Chieftec [+]
Chieftec BT-02B Mini-ITX [+]

A Chieftek háza is beépített tápegységgel érkezik, igaz, ebbe csak 180 wattos jutott, ám ez a teljesítmény bőven elég egy Mini-ITX-es rendszer számára. Egyetlen bővítőhelye van hátul, ami azonban teljes magasságú kártyákkal is kompatibilis. A BT-02B Mini-ITX gépház hamarosan megvásárolható lesz, de az ára egyelőre még nem ismert.

Chieftec [+]
Chieftec BT-02B Mini-ITX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés