Hirdetés

Apró ház érkezik a Cooler Mastertől

Hivatalosan még nem jelentették be, de a legfontosabb adatokat már tudni lehet a Cooler Master kisméretű számítógépházáról, az Elite 100-ról. A mindössze 70 x 318 x 262 mm-es, acélból készült ház Mini-ITX vagy microATX alaplapokat képes befogadni, mellettük – ahogy a képeken is látszik – a tápegységnek alakítottak ki helyet. Ez FlexATX kivitelű és 150 watt teljesítmény leadására képes, emellett aktív PFC-vel is ellátták.

Cooler Master Elite 100
Cooler Master Elite 100 - Fotó:PCkoloji [+]

A fennmaradó belső tér egy 5,25-ös optikai meghajtó beszerelését teszi lehetővé, ami viszont csak vékony kialakítású lehet. Elérni az előlapon lehet, ahol két USB 2.0 port, bekapcsoló gomb, valamint egy audiokimenet és mikrofonbemenet található. A kialakítás jól láthatóan lehetővé teszi még két USB port kivezetését, sőt a kártyaolvasó helye is megvan. Sajnos eSATA vagy FireWire portnak nyoma sincs.


Fotó:PCkoloji

A merevlemezes vagy SSD tárolók mérete és száma a felhasznált alaplap típusától függ. Mini-ITX esetében a fémkeretre egy 3,5-es és egy 2,5 hüvelykes egység szerelhető, a microATX változatoknál viszont csak két 2,5 hüvelykes fér el, a nagyobb tárolónak nincs elég hely.


Fotó:PCkoloji

A működés közben keletkezett meleg levegő a ház oldalain és tetején kialakított rácson keresztül távozhat, ebbe a tápegység is besegít, de külön ventilátort az Elite 100 nem tartalmaz. A Cooler Master új házának, amely HTPC alapnak jó választás lehet, egyelőre nem ismert a megjelenési ideje, és ára sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés