Hirdetés

Visszatért a Sony az OLED univerzumba!

A Sony egy időben az OLED technológia legfontosabb úttörői közé számított. Aztán két évvel ezelőtt valami eltört a cég döntéshozóiban, és úgy tűnt kivonulnak erről a területről is.

Ám ez csak a látszat volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a konszern most visszatért, ráadásul egyből két modellel, amelyek mindegyike nagyobb, mint a korábban megbukott kijelző. 17 és 25 hüvelykes készülékekről szólnak a hírek, no meg arról, hogy a Sony ezeket elsősorban az üzleti, professzionális felhasználóknak szánja. Tehát kutatóintézeteknek, iparvállalatoknak, illetve film- vagy grafikai stúdióknak.

Sony BVM-E250
Sony BVM-E250

A modellek legnagyobb erénye elméletben a szinte tökéletes színhűség. A Full HD (1920x1080 képpont) ma már nem nagy szám, a maximum 100 cd/m² fényerő, pedig kimondottan kevés, hiszen egy átlagos otthoni körülmények között használt LCD vagy plazma tévénél 120 cd/m² az ideális mutató. A 178 fokos betekintési szög az OLED esetében még reálisan is hangzik, a HDMI csatlakozók pedig a habot jelentik a tortán.

Persze minden jóban van valami rossz. A feketelevest most az ár jelenti. A tökéletes színhűség, illetve a korábbinál nagyobb képméret ide-vagy-oda, valószínűleg kevesen fognak kifizetni 15 700 dollárt a 17 hüvelykes BVM-E170-ért, és 26 000-et a nagyobb, áprilistól elérhető BVM-E250-ért.


Forrás: Network World

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés