Hirdetés

Szobabicikliből csináltak VR kontrollert

Repülhetünk pegazuson, bicikli- vagy autóversenyen indulhatunk a virtuális valóságban, a sebességet az határozza meg, hogy milyen gyorsan tekerünk.

Egyre több cég látja meg a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket, és közéjük tartozik a Virzoom is, amely egy kissé szokatlan kontrollerrel állt elő. A terv az, hogy egy szobabicikli lesz maga a vezérlőeszköz, tehát annak függvényében, hogy milyen gyorsan teker a felhasználó, haladhat előre vagy hátra, a kormány forgatásával pedig irányt határozhatja meg.

Virzoom
Virzoom

A modell a különféle VR eszközökhöz vezeték nélküli úton csatlakozik, jelenleg a Rifttel, a HTC Vive-val, és a Playstation VR-rel képes együttműködik, de ígérik a mobilos megoldások, így például a Gear VR támogatását is. A további fejlesztést és gyártást közösségi finanszírozásból tervezik végrehajtani, tavaly már összegyűjtöttek körülbelül 90 000 dollárt, és idén május közepéig további félmilliót szeretnének összekapirgálni.

Amellett, hogy jó néhány más cégtől származó játékkal is kompatibilis, a Virzoom fejleszt saját, direkt e készülékhez szánt darabokat is. Így például van pegazusos repülős, autó- vagy bicikliversenyes, illetve lovaglós szoftver is. Azaz az ember felül a "bringára", felveszi a szemüveget, elindítja a cowboyos játékot, pedálozik és tekergeti a kormányt, mint egy félbolond, de a VR univerzumban úgy érezheti magát, mintha lovagolna. Sőt a multiplayer mód sem hiányzik, tehát a többi Virzoom tulajjal is összemérheti bárki a tudását. 400 dollárba kerül az egész hóbelevanc, ezért jár egy szobabicikli, a már említett játékok, az online szolgáltatások, és ingyenes kiszállítás az USA-ba.

Előzmények

Hirdetés