Hirdetés

Sony kompatibilitást kapott a CamFi vezérlője

A CamFi segítségével már nem csak mobilon és tableten, de akár PC-n vagy laptopon is elérhetjük vezetéknélküli kapcsolattal a Sony vázakat.

Sokan használnak még manapság olyan fényképezőgépet, amelyik nem tartalmaz Wi-Fi modult, így például telefonról vagy tabletről sem vezérelhető távoli eléréssel. Nekik kínálnak erre lehetőséget az olyan külső vezeték nélküli kapcsolatot biztosító eszközök, mint a CamFi. A program a legfrissebb, 3.0-s verziójával a Canon és a Nikon után már a Sony vázakat is támogatja.

Ehhez, ahogy a többi esetben is, a vezérlő egységet például a vakusaruba kell pattintani és a géppel egy USB kábel segítségével összekötni, majd ezt követően nem csak mobileszközökről, de például laptopról vagy PC-ről is vezérelhető a váz. A CamFi az élőkép megtekintése mellett természetesen lehetőséget biztosít a beállítások megváltoztatására és a JPEG vagy RAW képkészítésre is, valamint egy vezérlő egyszerre több kamera beállítást és a legfrissebb DNP vezeték nélküli nyomtató szervert is támogatja.


[+]

PC és laptop esetén mind az NTP, mind a PC Remote protokoll választható, a felhasználó így az igényeihez legjobban igazodó módot használhatja. A gyártó honlapja szerint jelenleg nyolc Sony E bajonettes váz került fel a kompatibilitási listára (a7R, a7R II, a7S, a7 II, a7, a6300, a6000 és a5100), azonban további 5-5 E és A-bajonettes váz támogatása is várható. Mivel maga az vezérlő nem változott, így az árazás továbbra is 120 és 140 euró között mozog, kiszereléstől függően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés