Hirdetés

Még mindig ütik a cégek a virtuális bányászat piacát

A zuhanóreplésben lévő üzletág is egyre megkérdőjelezhetőbb markegintszövegeket vet be.

Nemrég írtunk arról, hogy az asztali GPU-k piacát nem érintette túl kedvezően a bányászláz vége, de a százalékban kifejezhető változás nem írja le a problémát eléggé, ugyanis teljesen felborult a raktárkészletekre vonatkozó egyensúly, és bizony az ilyen körülmények az anyagiakra sincsenek jó hatással, vagyis könnyen lehet, hogy némelyik, főleg VGA-k gyártásával foglalkozó cég pont emiatt nem lesz nyereséges az aktuális negyedév során.

A virtuális bányászat piacát azonban még mindig ütni szeretnék az érintettek, ezúttal pont az ASUS, amely vállalat a Quantum Cloud néven ismert szolgáltatóval kötött partnerkapcsolatot, és a GeForce RTX sorozatú VGA-ik hivatalos oldalán hirdetik is a lehetőséget. Ezzel nem is lenne túl nagy baj, de a mellékelt szöveg megkérdőjelezhető, hiszen arra világít rá, hogy az éppen terhelés nélkül működő VGA-t érdemes befogni bányászatra, vagyis el kell indítani rajta a Quantum Cloud applikációját, a nyereséget pedig a WeChat vagy PayPal platformokon keresztül kapja meg a felhasználó.

Az érintett cég is jelzi, hogy ebből természetesen nem lehet meggazdagodni, de könnyen lehet pénzt szerezni a szolgáltatással. Hogy ezzel mi a gond? Az ami jelenleg a virtuális bányászattal. Jelenleg annyira alacsonyan vannak a népszerű kriptovaluták árfolyamai, hogy egyszerűen nem éri meg GPU-val bányászni, ugyanis amennyit nyerünk ezzel a művelettel, az nem képes fedezni a villanyszámlát. Merthogy ezek a GPU-k nem dolgoznak ám csak úgy maguktól, bizony van fogyasztásuk, esetenként nem is kevés. Roppant félrevezető tehát ezt az egészet extra pénzként beállítani. Persze látszatra annak tűnik, megjön az összeg minden hónapban a WeChat vagy PayPal platformokra, csak közben ennél jóval több megy majd el a villanyszámlára. Következésképpen jelenleg sokkal jobban járhat a felhasználó, ha bele se fog ebbe, szimplán csak félre kell tenni minden hónapban azt pénzmennyiséget, amit az áramfelhasználásra menne el, ha a Quantum Cloud applikációja futna. Nem mellesleg a hardver sem lesz feleslegesen terhelve.

Az persze érthető, hogy a gyártók az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodnak, hogy eladják a termékeket. Számukra ez az egész üzlet, a potenciális vásárlóknak viszont nem feltétlenül kell elhinni mindent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés