Hirdetés

Villámrajtot vett a Radeon HD 4860

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a szeptember 10-én tartott bemutató óta mindenki az AMD újgenerációs Radeonjaira figyel. Talán éppen ezért vehetett ilyen csendes rajtot a Sapphire új grafikus kártyája, mely a nemrég leleplezett Radeon HD 4860 modellre épül. A termék a rendkívül sikeres Radeon HD 4000 széria utolsó képviselője lesz, ami lehetőséget teremt az AMD-nek a megmaradt RV790 kódnevű grafikus processzorok eladására.

A Radeon HD 4860 55 nm-es technológiával gyártott lapkája 640 shader processzorra alapoz, melyekhez 32 darab, Gather4 utasítással kompatibilis textúrázó csatorna társul. A chiphez továbbra is 256 bites buszon keresztül kapcsolódik a GDDR5 szabványra épülő fedélzeti memória, ennek megfelelően a rendszer négy darab ROP blokkot tartalmaz. A Sapphire robosztus hűtővel ellátott Platinum jelzésű modellje az AMD referencia ajánlásait használja, azaz a mag 700 MHz-en, míg az 512 MB kapacitású fedélzeti memória 3 GHz-es effektív órajelen üzemel.


Sapphire Radeon HD 4860 Platinum - Forrás: Expreview

A PCI Express 2.0 csatolóba illeszthető videokártya két 6 tűs PCI Express csatlakozón keresztül táplálható, ám a termékre csak a tuning lehetőségek kihasználása végett került ennyi konnektor. A hátlapon egy darab DVI-I, illetve egy HDMI és egy DisplayPort található. A DirectX 10.1 API-val kompatibilis Sapphire Radeon HD 4860 Platinum forgalmazása már megkezdődött a kínai piacon, az ajánlott fogyasztói ára 117 dollár.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni. (Forrás: Expreview)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés