Hirdetés

Szállingóznak a prémium hűtős Radeonok

A DirectX 11-es API-t támogató középkategóriás Radeonok nemrég startoltak el, így várható volt, hogy némi késéssel a referenciamodellek mellé pár gyártó módosított terméket is bejelent. Az AMD előírásai szerint csak a Radeon HD 5750-hez lehet hozzányúlni, és ennél a kártyánál is csak a hűtőcsere a megengedett. Ennek megfelelően a Sapphire és a PowerColor új megoldásai ezen a ponton térnek el az alapváltozattól.


PowerColor Radeon PCS HD 5750 Premium Edition

A Sapphire természetesen a Vapor-X szériát frissíti az új jövevénnyel, a PowerColor pedig a PCS termékcsaládot egészíti ki. Az előbbi gyártó hőkamrás bordát alkalmaz, melyet egy 8 cm átmérőjű ventilátor hűt, míg az utóbbi vállalat a két darab 6 mm-es hővezetőcsővel felszerelt ZEROtherm megoldást vettette be egy 7 cm-es légkavaróval megspékelve. Mindkét cég elmondta, hogy az előbb említett hűtők alacsonyabb zajszint mellett jobb hűtési teljesítményt mutatnak fel az AMD referenciamodelljéhez viszonyítva.


Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X [+]

Az új grafikus kártyák a paraméterek tekintetében megfelelnek az ajánlásoknak, azaz 720 shader processzort és 36 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát tartalmaznak. A termékek 1 GB kapacitású GDDR5-ös memóriával kerülnek forgalomba, 700 MHz-es mag- és 4600 MHz-es effektív memória-órajel mellett.


Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X

A Sapphire Radeon HD 5750 Vapor-X november 3-án, míg a PowerColor Radeon PCS HD 5750 Premium Edition október 30-án startol. Az ajánlott fogyasztói áruk 130 és 140 dollár között lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés