Hirdetés

A PC-s perifériák piacán erősíti jelenlétét a Sony

A Sony európai divíziója által kiadott sajtóközlemény szerint a vállalat az elkövetkezendő fél évben erősíteni kívánja jelenlétét a számítógépekhez csatlakoztatható perifériák, illetve az apróbb kiegészítők piacán. A megújuló választék gerincét a hangszórórendszerek és a headsetek képeznék, a vállalat szakemberei szerint ugyanis az internetes telefónia, a zeneletöltések és a játékprogramok növekvő népszerűsége miatt ez a terület napjainkban egyre komolyabb növekedést produkál. A Sony itt - mint a legismertebb márkák egyike - igyekszik harcba szállni újdonságaival az igényesebb vásárlók kegyeiért.

A vállalat az új termékstratégia ismertetésével egy időben bejelentett egy új, elsősorban számítógépekhez, de akár hordozható médialejátszókhoz is használható hangfalszettet. Az SRS-DZ10 felépítése a hagyományos, 2.1-es szisztémát követi, azaz két szatellitből és egy mélysugárzóból áll, utóbbi ugyanakkor a megszokott formától eltérő módon, hengeres formájúra lett alakítva. Az alumíniumborítású, kék háttérvilágítással ellátott mélynyomó és a két szatellit összesen 32 wattnyi teljesítményt képes kipréselni magából, ám ha a család többi tagja vagy a szomszédok már aludni tértek, jól jöhet a vezérlődobozon található fülhallgatócsatlakozó. A külső vezérlőn a füles kimenet mellett egy bemenetet is elhelyeztek, elsősorban a hordozható médialejátszók csatlakoztatására. Az újdonság a legtöbb webáruházban már kapható, átlagban 160 eurós (átszámítva körülbelül 41 000 forintos) fogyasztói áron.

A Sony új PC-s kiegészítőinek sora rövidesen egy új headsettel bővül, a második negyedévtől pedig új egereket, USB-s kártyaolvasókat, valamint prémium minőségű AV kábeleket tervez piacra dobni a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés