Hirdetés

USB 3.1 Gen2 hitelesítésű HUB-vezérlőt hoz a VIA

A VL820 néven érkező lapka a világ első ilyen megoldásának számít.

A VIA bemutatta a világ első USB 3.1 Gen2 szabványra építkező HUB-vezérlőjét, mely VL820 névre hallgat, és egy porton keresztül négy eszközt támogat. A chip az úgynevezett SuperSpeed módban 10 Gbps-os adatátvitelre is képes, de alacsonyabb sebesség mellett támogatja a korábbi USB szabványokra épülő eszközöket is, azaz Hi-Speed (480 Mbps), Full-Speed (12 Mbps) és Low-Speed (1,5 Mbps) módban is képes üzemelni.


[+]

Természetesen tetszőlegesen megválasztható, hogy a downstream USB port közül mennyi lesz hagyományos és mennyi Type-C kialakítású, a lényeg igazából annyi, hogy ezek összesített száma négy lehet.

A VL820 tervezésénél a VIA a Type-C interfészre fókuszált, és a rendszer opcionálisan konfigurálható különféle alternatív működési módokra, így támogatható a Thunderbolt 3 perifériák, vagy például a DisplayPort interfészhez tervezett USB Type-C-s multifunkciós kiegészítők.


[+]

A VIA a VL820-as vezérlőt már szállítja az érdeklődőknek. Kétféle kiépítés igényelhető: a VL820-Q7 a sztenderd konfiguráció QFN-76 9 x 9 mm-es tokozással, míg az integrált multiplexerrel rendelkező VL820-Q8 a QFN-88 10 x 10 mm-es tokozást biztosítja. A vállalat szerint a VL820-at használó termékek valamikor az év végén érkezhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés