Hirdetés

A VIA a beágyazott rendszerek világába is bevezeti a zöld robotot

A Google saját operációs rendszere, az Android megállíthatatlanul tör előre. Először meghódította az okostelefonok népes világát, majd a tabletek piacán is előkelő pozíciót vívott ki magának, és az utóbbi időben úgy tűnik, a médialejátszó szegmensben is helyezkedik, nem is rosszul. Ezek után nem meglepő az a lépés, hogy a VIA a beágyazott rendszereknél is alkalmazná a zöld robotot.


[+]

A döntés logikusnak mondható, hiszen könnyen és gyorsan lehet látványos felületű programokat írni erre a platformra, ami információs termináloknál, garázs projekteknél, de akár autóba épített számítógépek esetén is komoly fegyvertény lehet. A VIA legújabb alaplapja, az EITX-3002 Windows 7, Windows Embedded Standard 7, Windows Embedded Standard, Windows XP, és Debian Linux mellett Android 2.2-t is támogat, tehát nem arról van szó, hogy a gyártó ARM architektúrára váltott volna, hanem hogy megoldották az Android x86-on való futtatását. Arról viszont semmi információt nem adtak, hogy egyszerűen arról van szó, hogy az x86-os Android variáns gond nélkül fut ezen a platformon, vagy esetleg saját verziót építettek kifejezetten ehhez a rendszerhez. Végül is az eredmény a lényeg.

Az Em-ITX formátumú (17 x 12 cm) alaplapban 1,2 GHz-es NANO X2, vagy szintén dupla magos, 1 GHz-es Eden processzor ketyeg, mellette a VX900 MSP (Media System Processor) alegység teljesít szolgálatot, így elvileg némi 3D gyorsítás és mindenféle videó hardveres dekódolásának képessége adott, ráadásul két megjelenítő meghajtására is képes.

Csatlakozókból sincs hiány, a specifikációban többek között 2 x USB 3.0, 6 x USB 2.0, 2 x RS-232 és 2 x RS-232/422/485 COM port, VGA, HDMI és dupla Gigabit Ethernet megléte olvasható. A szerkezet hűtése passzív, -10 és 65 °C között üzemképes, táplálása pedig az integrált DC-DC konverternek köszönhetően 7V-36V DC között szinte bármilyen környezetben megoldható. Pontos megjelenési dátuma és vételára egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés