Hirdetés

Advantech ARK-1120 passzív hűtésű és kompakt beágyazott rendszer

A beágyazott rendszerek esetében a számítási kapacitás általában másodlagos, a széleskörű csatlakoztathatóság és stabil üzemelés sokkal fontosabb szempontok. Éppen ezért az Advantech új gépénél nem bajlódott a legújabb Intel Cedar Trail platform adoptálásával, inkább a jól bevált Atom N455 (1,66 GHz) köré építkezett, mondván a célnak ez is tökéletesen megfelel.

Ennek köszönhetően az ARK-1120 nem tartogat túl sok izgalmat, de zárt, passzív hűtésű felépítésének köszönhetően akár ipari környezetben is zokszó nélkül teszi a dolgát, és 40°C-ig a hűtőbordaként funkcionáló burkolata maradéktalanul ellátja feladatát. A teljes konfiguráció fogyasztása egyébként átlagosan 9 watt környékén ingadozik, de extrém terhelés esetén sem lépi túl a 11 wattot.

Egyetlen SO-DIMM foglalatába 2 GB DDR3 memória építhető, az adatok tárolása pedig maximum 9,5 mm vastag, 2,5”-es HDD-n, vagy SSD-n lehetséges, emellett az alaplap egy CompactFlash memóriakártyát is fogad. Előlapján a szokásos gombok, hangcsatlakozók és visszajelző LED-ek mellett két COM port látható, míg hátoldalán a tápcsatlakozó, a 4 darab USB 2.0-s port, a D-Sub videokimenet és a Gigabit Ethernet aljzat sorakozik. A VESA furatokkal is rendelkező Advantech ARK-1120 belsejében egy félhosszúságú mini PCI Express adapter beszerelésére is lehetőség van, ami vezeték nélküli kapcsolat igénye esetén jól jöhet. Vételára ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés