Hirdetés

Vezeték nélküli hangfalrendszerek a Sonytól

Világszerte elsőként kínál a japán gyártó vezetékektől mentes surround hangrendszert. A hangfalakat infravörös sugarak kötik össze láthatatlanul, kábelsaláták nélkül a központi egységgel.


Forrás: CHIP

A Sony két rendszere, a DAV-SR4W és a DAV-SB500W a hagyományos, vezetékes készülékekkel azonos hangminőséget ígér. Az egyik hátsó hangszóróba digitális vevőt helyeztek el, amely az infravörös sugarakat fogadja, s azok tartalmát CD-minőségben dekódolja. A készülékek a szobák falainak visszaverő adottságait kihasználva akár közvetlen rálátás nélkül is felállíthatóak. Ha az infrás kapcsolat mégis megszakadna, a hangszórók automatikusan elnémulnak. Az infrás megoldás egyik előnye, hogy mikrohullámok, mobiltelefonok vagy más zajforrás nem zavarja a kapcsolat minőségét.

A Sony surround rendszerét hat hangfallal, egy vevőegységgel és DVD-lejátszóval szállítja. Ez utóbbi mp3-, JPEG- és Super-Audio-CD-k lejátszására is képes. Az erősítő támogatja a Dolby Digital és a DTS, valamint a Dolby Pro Logic II hangnormákat. A hangfalkészlet négy álló, alumíniumból épített boxból (egy magas- és egy középmélysugárzóval), egy középső hangfalból és egy mélynyomóból áll. A Subwoofer kétszer 115 wattos teljesítményű. A DAV-SB500W augusztustól kapható 700 euróért – a DAV-SR4W egy hónappal később, szeptemberben debütál 1200 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés