Hirdetés

A Sony az Apple iPod trónjára pályázik

Idén nyáron két új zenegépével fog a Sony piacra törni, melyek a Connect online zeneszolgáltatással karöltve próbálják majd az iPod sikerét beárnyékolni. A két „iPod-gyilkos” egyfajta „párhuzamos univerzumot” próbál majd az Apple iTunes világa mellé teremteni. A Sony termékeinek árával sem fog lemaradni az Apple-től: kb. 400, illetve 500 dolláros árral kalkulálhat az, aki a japán gyártó zenegépeire kacsintgat. Japánban a Walkman 25. évfordulójának tiszteletére már júliusban piacra kerülnek a lejátszók. Az Egyesült Államokban augusztustól, Európában csak szeptembertől lesz kapható a két újonc.


Forrás: Hardware Mag

A Network Walkman (NW-HD1) hitelkártya méretű (89 x 62 x 14 mm-es) házában egy 20 GB-os merevlemez kap helyet, és intenzív rázkódás esetére is elég memóriával rendelkezik akár 25 percnyi zene hibamentes lejátszására. Az eszközre USB 2.0 interfészen keresztül a Sony SonicStage nevű szoftvere segítségével lehet zenét másolni. Az NW-HD1 hét soros monokróm LCD-kijelzőt kapott.

A másik most bemutatott lejátszó a Vaio Pocket Music Player (VGF-AP1) nevet kapta, és 20, illetve 40 GB-os tárolóval kerül forgalomba. Ez lesz a drágább típus, mivel a zeneszámok mellett más, digitális tartalmak kezelésére is képes lesz. 2,2 hüvelykes, színes TFT-kijelzőjén például képeket jeleníthetünk meg. Fotósok örömére a digitális fényképezőgépekkel készített képek másolása is lehetséges lesz az VGF-AP1-re. Multimédiás képességeit tekintve az eszköz talán inkább a Microsoft karácsony előtt megjelenő Portable Media Centerének lehet vetélytársa, mint az Apple iPodjának.


Forrás: Hardware Mag

Kontinensünkön a European Sony Connect szolgáltatás révén lehet zenét letölteni, bár ennek júniusra ígért indítása egyelőre késik. Mindkét lejátszó a Sony ATRAC3 formátumát használja – a többi formátumot felmásolás közben konvertálja. Az így elért jobb tömörítésnek hála egy 20 GB-os merevlemezre hozzávetőleg 13 ezer zeneszám fér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés