Hirdetés

Multimédiás termékvonalát erősíti a Genius

A kölni photokina 2004 kiállításon a Genius multimédiás termékeire, elsősorban G Shot digitális kameráira és surround-hangrendszereire helyezi a hangsúlyt – áll a vállalat sajtóközleményében.

A G Shot termékvonal két nagyobb tudású készülékkel is bővült. A G Shot P533 5,25 megapixeles CCD-érzékelővel rendelkezik, amely legfeljebb 2560x1920 pixeles fotók készítését teszi lehetővé, kisebb videófelvételek 320x240-es felbontásban rögzíthetők. A kamera csökkenti a vörösszem-effektust, a fehéregyensúly több fokozatban állítható, a kis beépített hangszóró révén pedig vissza is hallgathatók a hangfeljegyzések. A G Shot P533 háromszoros optikai és négyszeres digitális zoommal szolgál. Az alapfelszerelés egy 32 MB-os SD-kártyát, kábeleket, két Li-ion akkumulátort, töltőt, hordtáskát és képszerkesztő programot foglal magában.

A Genius kameráinak sorában a G Shot P633 az aktuális csúcsmodell, amely 6,3 megapixeles (2816x2112) felbontást kínál. CCD-szenzorának mérete egyébként megegyezik a P533-aséval: 1/1,8”. Szintén azonosak a videófelvételre, a zoomra és a többi funkcióra vonatkozó adatok, a színes LCD-kijelző viszont nagyobb: 1,5 helyett 2 hüvelykes. Felszereltség tekintetében csupán a mellékelt szoftvereknél tapasztalható kis különbség.

A gyártó hagyományos digitális kamerái mellett bemutatja első mini-kamkorderét, a G Shot PalmDV310-et. A készülék 3,3 megapixeles CMOS-érzékelőt és 16 MB (SD-kártyával bővíthető) beépített memóriát tartalmaz, 320x240 pixeles videófelvételek készítését téve lehetővé. Ezenkívül webkameraként és fényképezőgépként is alkalmazható.

A hangrendszerek területén a régebb óta kapható 5.1 csatornás GHT-510D és GHT-511D után a kiállításon debütál a GHT-502 jelzésű szett. A készlet egy középponti és négy szatellitsugárzóból, valamint egy mélynyomóból áll; az előbbiek 7, míg az utóbbi 40 wattos (RMS) teljesítményt nyújt. A kis hangszórók alumíniumtestben, a mélysugárzó azonban fadobozban kapott helyet. A rendszer analóg audiojelek megszólaltatására képes a 30–20000 Hz tartományban. Három 3,5 mm-es jack- és három pár RCA-csatlakozóval biztosítható a jelforrással való összeköttetés, a vezérlés pedig egy kábeles távirányítón keresztül oldható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés