Hirdetés

Vevőre lelt az Abit

A tajvani Universal Scientific Industrial (USI) ma bejelentette, hogy új leányvállalatot hoz létre, melybe beolvasztja az Abit alaplap üzletágát. A két fél megállapodása szerint az USI mintegy 11 millió amerikai dollárnak megfelelő készpénzzel és 20 millió részvénnyel fizet az Abitnak; a vétel magában foglalja az Abit termékeit, márkanevét, szabadalmait, ügyfélkapcsolatait és emberi erőforrásait is.

A komoly anyagi gondokkal küzdő gyártó értéke az utóbbi háromnegyed évben jelentősen csökkent, amit jól mutat részvényeinek több mint 70 százalékos esése tavaly április óta. A cég tevékenységi köre is mind jobban beszűkült; a DigiDice barebone-ok gyártását már korábban leállították, kivált a Thecus tárolóegységeket tervező csapat, tavaly óta pedig új videokártyákat sem dobtak piacra.

Az USI fő termékvonalát jelenleg is az alaplapok képezik, a felvásárlás révén egyszerre profitálnak az Abit mérnökeinek tudásából, valamint Ázsiában, Amerikában és Európában kiépített értékesítési hálózatából és jó csengésű márkanevéből. Az Abit jelenleg mintegy 2–2,5 millió alaplapot szállít éves szinten, az USI azonban reméli, hogy a tranzakció után 10 milliónál több alaplapot tudnak legyártani és eladni egy évben. Az alaplappiac legerősebb szereplőinek (Asus, ECS stb.) termelési kapacitása ma már bőven meghaladja a havi 2 millió egységet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés