Hirdetés

Ventilátormentes Mini-ITX ház a Lian Litől

Az alumíniumból készülő PC-házakra specializált Lian Li egy újdonsággal lepte meg a piacot, konkrétan egy Mini-ITX platformokhoz méretezett minitoronnyal. A mindössze 1,33 kilogrammos, 194 milliméter széles, 294 milliméter magas, 210 milliméteres mély ház nem a legkisebb, ami valaha megszületett a gyártó fejében, de a cél most nem is a csúcsdöntés volt, hanem az, hogy egy olyan kuckót tegyenek le az asztalra, ami házventilátorok nélkül is elegendő szellőzést kínál, pusztán a fizika törvényeire támaszkodva.


[+]

Tehát nem klasszikus értelemben vett passzív házról van szó, a központi egység és a grafikus kártya továbbra is igényli a saját hűtést, ami persze bizonyos esetekben lehet passzív is, de ez már a vásárlóra van bízva. Mindenesetre, aki nem bízik ebben a megoldásban, vagy mégis szeretne némi légmozgást generálni, annak végszükség esetére biztosítottak egy 120/140 milliméteres ventilátornak helyet a gépház aljában.


[+]

A belső elrendezés két darab 2,5/3,5 hüvelykes tároló befogadását teszi lehetővé a ház felső részébe épített tálcára felfogatva. Az alaplap a megszokott helyére kerülhet, amit részben eltakar a legfeljebb a 160 milliméter hosszú tápegység. Emiatt a processzorhűtő maximális magasságát 70 milliméterben határozták meg. A VGA helyét szabadon hagyták, de ezen a ponton legfeljebb 190 milliméter hosszú darabok jöhetnek szóba.


[+]

A gumilábakon álló házon nagyon sok szellőzőrést alakítottak ki, perforált az alsó lemez és az oldallap is, valamint hátulját is sűrű kivágások tarkítják. Az előlap és a tető viszont abszolút letisztult benyomást kelt, előbbinek összhangját nem töri meg az alsó részen látható, középre helyezett bekapcsológomb, valamint a két USB 3.0-ból és egy pár 3,5 milliméteres jack aljzatból álló beépített I/O panel sem.

A Lian Li PC-Q04 ezüst és fekete színben kerül a boltokba nagyjából 60 euró körüli áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés