Hirdetés

Külsőre konzolt csinálna a PC-kből a Rational Bananas

A Rational Bananas nem túl ismert vállalat a PC-piacon, hiszen alapvetően új szereplőről van szó, ugyanakkor a céljaik nagyon is ambiciózusak, mivel a cég úgy gondolja, hogy nincs igazán jól kidolgozott, apró számítógépház a piacon, amelybe komolyabb teljesítményű hardverek építhetők.

Az !nverse nevű számítógépház ezt a piaci rést szeretné lefedni. Erről a projektről már hónapok óta lehet tudni, de más dolog felvázolni a terveket és elkészíteni egy tényleges terméket. A Rational Bananas először adott tényleges életjelet az !nverse számítógépházról, így készül a konkrét termék is. Erről fotó ugyanakkor még mindig nincs, de vizuálisan így is látható, hogy a vállalat miképp képzeli el a reformjait.

Rational Bananas !nverse Rational Bananas !nverse
Rational Bananas !nverse [+]

Mivel a játékosok rendületlenül költöznek át a nappalikba, így elsődleges irányelv volt a konzolokhoz hasonlító külső. A látványtervek alapján ezt sikerült is megvalósítania a 464 x 308,5 x 72 mm-es kiterjedésű háznak, de a legtöbb ilyen projekt nem is ezen bukik el, hanem inkább a belső elrendezésen. Itt jön elő a !nverse úgymond extrája. A koncepció pár ponton kötött, tehát mindenképpen SFX vagy SFX-L szabványú tápegység kell bele egy Mini-ITX-es alaplap mellett, a többi komponens tekintetében azonban nagyon szabadak a lehetőségek.

A Rational Bananas négy lehetséges konfigurációt vázolt fel, amelyeket az alábbi képeken lehet megtekinteni:

A Rational Bananas !nverse lehetséges konfigurációi A Rational Bananas !nverse lehetséges konfigurációi A Rational Bananas !nverse lehetséges konfigurációi A Rational Bananas !nverse lehetséges konfigurációi
A Rational Bananas !nverse lehetséges konfigurációi [+]

A látványterveken jól látható, hogy a nyilván kihagyhatatlan alaplap és tápegység mellé szerelhető egy VGA, illetve pár különböző méretű adattároló, de a rendelkezésre álló helyekre 120 vagy 240 mm-es vízhűtők is építhetők. Nyilván az igényektől függ, hogy ki mit preferál, az viszont látszik, hogy a lehetőségek igen kedvezők, és ez lehet az !nverse legnagyobb ütőkártyája, hiszen az konzolszerű külső mellett még igen nagy szabadságot is ad a belső komponensek tekintetében. Mindezek mellett a VGA-s konfigurációk két 120 mm-es, slim típusú ventilátorral is kiegészíthetők az extra hűtés érdekében.

A Rational Bananas !nverse a gyártó szerint hamarosan elérhető lesz, de pontos időpont nincs, ahogy pontos ár sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés