Veletech blog: OXXO versenykamionok

Az autósport egyik legmegdöbbentőbb ágazata minden kétséget kizárólag a kamionversenyzés. Ezek az öt és fél tonnás „dögök” nagyjából 1400 lóerővel bírnak, és olyan forgatónyomatékuk van, mint húsz Formula 1-es versenyautónak. Bár a versenyeken sebességük jellemzően 160 km/h-ra van limitálva, de korlátozás nélkül nagyjából 280 km/h-ra képesek. Amit pedig a versenypályán művelnek: 30-ról 160-ra hat másodperc alatt gyorsulnak, a test-test elleni küzdelem pedig magától értetődő.



[+]

A PlayIT-Veletech kiállításon az Európa-bajnok Kiss Norbert, illetve Michelisz Norbert – egyébként mindketten szívesen beszélgetnek, adnak autogramot – a járművek között biztosan megtalálhatók. Ha jó kérdéseket teszünk fel nekik, hosszú perceken át mesélnek arról, hogy a szimulátorok világából hogyan kerültek a valódi autókéba. Kiss Norbert virtuális sikerei után, 2006-ban első valódi autós megmérettetésén megnyerte a magyar Renault Clio Kupát, a következő két évben pedig a frissen indított Seat Lenon Szuperkupában ért el sikereket. 2009-ben hazai Forma Renault bajnok lett, 2010-ben pedig a spanyol Seat Leon Kupában állt rajthoz. A 2011-es idényben csatlakozott az OXXO Racing Team kamionversenyző csapatához, mely az Európa-bajnokságban versenyez.

Kiss Norbert kamionverseny Európa-bajnok
Kiss Norbert kamionverseny Európa-bajnok (forrás: OXXO Racing Team) [+]

A Motorsportal standján találkozhatnak a látogatók Kiss Norbival, megcsodálhatják az OXXO csapat két brutális kamionját és három szimulátort is. Nem szabad kihagyni!



[+]

Előzmények