Hirdetés

Energiabomba 18,4 hüvelyken

A Toshiba sem akart kimaradni az ősz eleji pezsgésből, így a mai napon egy új notebookkal jelentkeztek. A Qosmio X500-ra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy kicsi és gyenge, külsejében és belsejében is igen impozánsra sikeredett. A 18,4 hüvelykes monitornak persze a felbontására sem lehet panasz, ugyanis a gép Full HD, 1920x1080 pixel felbontású megjelenítőt kapott. A processzor sem erőtlen, ezt a szerepet az új, 1,6 GHz-es Intel Core i7-720QM tölti be, amihez maximálisan 8 GB DDR3 RAM társítható. A grafikáról egy NVIDIA GeForce GTS 250M gondoskodik, amely 1 GB saját memóriával rendelkezik. Nyilvánvaló, hogy ekkora teljesítménynél máshol sem illik spórolni, így nem meglepő, hogy a gépbe optikai meghajtóként egy hatszoros sebességű Blu-ray-író került (ez talán furcsának tűnhet a HD DVD és Blu-ray formátum közötti háború ismeretében, de nem ez a Toshiba első ilyen notebookja), és két merevlemez is szerelhető bele, amelyek maximális tárkapacitása 1 TB lehet.

Az X500-ról a hangkimenetek és -bemenetek, illetve a HDMI csatlakozó mellett természetesen nem hiányzik a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth 2.1 modul sem. Az négy USB foglalat mindegyike rendelkezik a Toshiba Sleep-and-Charge szolgáltatásával, ennek segítségével a különféle USB-s eszközök a gép kikapcsolt állapotában is tölthetők; az egyik port pedig eSATA-ként is funkcionál. A notebookot ellátták a ma már szinte az alapfelszereltség részének számító kártyaolvasóval és webkamerával, igaz, ez utóbbi nem a legegyszerűbb fajta, HD felbontású mozgókép felvételére is alkalmas; az igényes zenei hangzásért pedig a Harman Kardon hangszórók felelnek. A billentyűzet és a kiegészítő gombok háttérvilágítással is rendelkeznek, és a gépen helyet kapott egy olyan kapcsoló is, melynek segítségével energiatakarékos Eco módba állítható.

A Toshiba Qosmio X500 várhatóan még októberben eljut az európai boltokba. A várható áráról még nincs információ, de a tudása alapján nem számíthatunk arra, hogy olcsón megússzuk a vásárlást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés