Hirdetés

Androidra és iOS-re veszi a Steam Linket a Valve

Sőt, jön a Steam Video is, amivel a vállalat egyértelműen terjeszkedni akar.

A Valve még a 2015-ös esztendő végén jelentette be a Steam Linket, amivel a nappaliba tudták vinni a szórakozást a játékosok. Ez ráadásul sikeres termék is volt, köszönhetően az alacsony árának, de a vállalat ki szeretné terjeszteni a szolgáltatást, így bejelentették, hogy érkezik a Steam Link applikáció.

Az újítás már egy szoftver lesz, ami gyakorlatilag befogná a felhasználóknál általánosan elterjedt eszközöket, ezen belül is minden Android és iOS operációs rendszert futtató készüléket. Nem csak mobil megoldásokról van tehát szó, a Steam Link applikáció működni fog androidos tévékkel, illetve az Apple TV-vel is.

A funkciók tekintetében ugyanazt kínálja, mint a Steam Link hardver. A felhasználónak 5 GHz-es vezeték nélküli, vagy normál vezetékes hálózattal csatlakoztatni kell az adott androidos vagy iOS-es eszközt a Steam szolgáltatást elérő PC-hez vagy Machez. A programfuttatást tehát továbbra is a számítógép végzi, a számolt képkockákat csupán a hálózaton keresztül eljuttatja a célzott konfigurációra. A játékok vezérléséhez használható a Steam kontroller, vagy bármilyen MFi (made for iPhone) gamepad, de nyilván a kiegészítők támogatása csak szoftveres kérdés, tehát idővel egyre több eszköz vethető majd be.

Maga a Steam Link applikáció nagyjából két hét múlva lesz elérhető, Android esetében a rengeteg eszközre való tekintettel csak béta támogatás szintjén.

A Valve a mozgóképek világába is be szeretne lépni, ugyanis készül a Steam Video applikáció is. Ez is a fentebb említett operációs rendszerekre érhető majd el, és gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy a Steam felhasználói különböző videókat, filmeket, műsorokat vásároljanak, majd nézzenek meg. Itt már nem kell maga a számítógép a működéshez, elég az internetkapcsolat, vagyis megfelel a mobilhálózatról való elérés is. A szolgáltatás a népszerű videomegosztókhoz hasonló streaming mellett direkt letöltést is kínál majd a megvásárolt tartalmakra, így azok akkor is megnézhetők lesznek, ha az internetre valamiért nem lehet csatlakozni. A Steam Video applikáció csak később lesz hozzáférhető, de a Valve szerint még nyáron elérhetővé teszik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés