Hirdetés

Reagált a Steam masinák elrejtésére a Valve

A vállalat rutinintézkedésnek nevezte a változást, és megnyugtatta a rajongókat, hogy a Linux továbbra is fontos.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Valve elrejtette az áruházában a Steam masinákat, és ezt a tettet meglehetősen csendesen hajtották végre. Miután azonban a média lecsapta a kifejezetten magasra dobott labdát, a cég is előállt egy magyarázattal. Utóbbi szerint az egész egy rutinintézkedésnek volt a része, és az előbb linkelt bejegyzés legfontosabb üzenete, hogy a Linux továbbra is fontos szerepet képez a cég, nyílt játékplatformra vonatkozó terveiben.

A Valve úgy gondolja, hogy sokat tanultak a kezdeményezésükből, és úgy gondolják, hogy a Vulkan terjesztésére kell koncentrálniuk, ideértve az API Linux alatti első osztályú támogatását.

A vállalat a SteamOS-re továbbra is fontos komponensként tekint, és vannak olyan Linuxra fókuszáló kezdeményezéseik, amelyekről még nem akarnak beszélni. Emellett a cég jelentős erőforrásokkal támogatja a Vulkan mellé felhúzott ökoszisztémát, gondolva itt a fejlesztőeszközökre, illetve a grafikus meghajtókra. Utóbbin főleg a nyílt forráskódú megoldásokat kell érteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés