Hirdetés

Változatos méretű és formájú adattárolók közelegnek

A Seagate-től a FreeAgent GoFlex termékcsaládról szóló bejelentés mellett egy másik, ugyancsak adattárolókhoz kapcsolódó hír is érkezett. Ennek tanúsága szerint a cég már dolgozik az első 3 TB-os kapacitású merevlemezén, amely minden bizonnyal az elsősorban vállalati használatra készített Constellation ES sorozat tagja lesz, a számítógéphez pedig 6 Gbps-os SAS interfészen kapcsolódik. A 3,5 colos winchester percenként 7200 fordulatot tesz majd meg. Az új meghajtók érkezése valószínűleg – és remélhetőleg – hatással lesz a 2 TB-os modellek áraira is.

Seagate Constellation ES
Seagate Constellation ES

Az A-Data újdonságairól már jóval konkrétabb információk láttak napvilágot. A cég 2,5”-es külső merevlemezei az SH02 szériába tartoznak, és térbeli mintázattal, valamint fekete, fehér illetve pink színárnyalatban kaphatóak majd. Kapacitásukat tekintve 320 és 500 GB-os winchesterrel lesznek szerelve a 112 x 77,5 x 15,5 mm-es méretű és 162 grammos meghajtók. A termékek 2.0-s USB csatlakozóval kapcsolhatók az őket kezelni képes eszközökhöz. Az SH02-k három év garanciával vásárolhatók meg, de még nem tudni, hogy pontosan mikortól és mennyiért.

A-Data SH02 [+]
A-Data SH02 [+]

A Walton Chaintech-nél még kisebb szerkezetek jelent meg APOGEE Neo Squeeze Plus és APOGEE S Series USB néven. A pendrive-ok egészen pontosan az S101 és S102 típusjelzést viselik. Az 57,5 x 19 x 8,8 mm-es illetve 55,5 x 21,8 x 10,2 mm-es tárolók 2-16 GB-os méretben érhetőek majd el. Az új megoldások nem éppen a tempójuk miatt lesznek népszerűek, mivel olvasásnál 3 MB/s-ot, írásnál pedig csupán 2 MB/s-ot képesek elérni. Borításuk anodizált fémből készült, továbbá az S102-es modellt por-, rázkódás és vízállóvá is tették a tervezők.

Walton Chaintek APOGEE pendrive-ok [+]
Walton Chaintek APOGEE pendrive-ok [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés