Hirdetés

Gyors és különleges újdonságok az adattárolók piacán

Ilyenkor, nyár közepén a gyártók nagy része visszafogja magát a megjelenésekkel kapcsolatban, és már inkább az őszi rohamra készülnek. Egy komponensből azonban szinte sosincs hiány, és ez nem más, mint az adattárolók csoportja, ahova szinte mindig érkezik újdonság. Most sincs ez másképp, így a friss megjelenésekből szemezgetünk.

A Toshiba rögtön két winchesterét is leleplezte. Ezek 2,5”-es méretű, nagy teljesítményű tárolók, az Mkxx61GSY és az Mkxx61GSYB jelzésű modellek. Előbbiek 160, 250, 320, 500 és 640 GB-os kapacitás mellett lesznek elérhetők, 3 Gbps-os SATA interfésszel rendelkeznek, gyorsítótárból pedig 16 MB-tal látták el őket. Elérési idejük 12 ms-os, legnagyobb zajkeltésük 26 dBA lehet. Az utóbbi modell specifikációinak nagy része hasonló, ám ez 80-500 GB-os méretben érkezik, és az elérési ideje kisebb, 10,5 ms-os. Mindegyik HDD 7200 rpm-es fordulaton üzemel. Az Mkxx61GSY típusok szállítását már megkezdték, az B-s modellek pedig a negyedik negyedévben indulhatnak hódító útjukra.

Toshiba MK6461GSY [+]
Toshiba MK6461GSY [+]

 

Pendrive-val jelentkezett az A-Data. A cég az N909-es készüléket mutatta be, melynek különlegessége, hogy csatlakozója egyszerre használható eSATA és 2.0-s USB portokkal is. Átviteli sebességeit nézve szekvenciális olvasásnál a négycsatornás üzemmódnak köszönhetően akár 90 MB/s is elérhető, írásnál pedig 50 MB/s-os tempóval lehet számolni. Az alumíniumborítás stílusos külsőt kölcsönöz az N909-nek. A termék 16, 32 és 64 GB-os méretben lesz kapható, de az árazásról még hallgat a gyártó.

A-Data N909
A-Data N909

Megszokhattuk, hogy a lengyel Wilk Elektronik GoodDrive pendrive-jai nem éppen a hétköznapi formákban érkeznek, hanem valami különleges, egyedi külsőt alkalmaz a gyártó. Ezúttal az új Exclusive sorozatban az egyedi külsőt ékszerek jelentik, a hölgyek számára fülbevaló, az uraknak pedig mandzsetta gomb formájában. Továbbá, hogy ne legyenek olyan puritának, még egy fekete féldrágakőből, ónixból készült díszítést is kaptak. A pendrive-ok ráadásul ezüsttel vannak bevonva. A GoodDrive-ok 2-16 GB-os méretig kaphatóak majd, átviteli sebességeik pedig írásnál és olvasásnál 10 és 17 MB/s lehet.

GOODDRIVE Exclusive Onyx és Carbon [+]
GOODDRIVE Exclusive Onyx és Carbon [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés