Hirdetés

Útra termett tévétunerek

A tervezettnél később és az eredetihez képest kisebb átalakításokkal jelenik meg a piacon a TerraTec Cinergy HT PCMCIA nevű hibrid tévétunerje, mely notebookok PC Card aljzatába illeszkedik, és analóg tévéadások mellett lehetővé teszi a DVB-T szabványú tévé, rádió és elektronikus programinformációk vételét is. A kártya S-Video és kompozit videobemenettel, illetve sztereó audiobemenettel is rendelkezik, vagyis nemcsak tévéműsorok megtekintésére és rögzítésére, hanem videók digitalizálásához is felhasználható.

A Cinergy HT PCMCIA valós idejű és előre programozott felvételre is képes, támogatja a time-shiftinget, és az MPEG-2 formátumba tömörített anyagok CD-re, DVD-re való kiírását. A mellékelt ArcSoft TotalMedia 2 szoftver a számítógépen tárolt más multimédiás fájlok áttekintéséhez és lejátszásához is megfelelő felületet biztosít. A tunerhez DVB-T vételhez való, szabványos antennacsatlakozóba dugható teleszkópantennát adnak. A termék ajánlott ára egy cent híján 100 euró.

Kisebb tudású, egyúttal olcsóbb megoldást képvisel a Cinergy T USB XE, amely csak digitális DVB-T tévé- és rádióadásokat tud fogni, és számítógépek USB portjára csatlakozik. Az eszközhöz mellékelnek egy botantennát, de a gyártó szerint utazás közben külső antenna nélkül is elboldogul. A tuner ismeri az elektronikus műsorfüzetet (EPG), a tévéadást pedig MPEG-2, illetve AC3 kódolásban rögzíti. A mellékelt TerraTec HomeCinema szoftver időben eltolt megtekintést, előre progamozott felvételt is lehetővé tesz. A termék 50 eurós áron kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés