Hirdetés

CeBIT: Különleges tévétunerek TerraTec módra

A TerraTec számos új terméket dob a közeljövőben piacra; a CeBIT-en ízelítőt adott számítógépekhez csatlakoztatható tévévevő egységeiből is. A Cinergy 800i PVR és a Cinergy 800e PVR egyaránt analóg tévéműsorok vételére képes, az előbbi PCI, az utóbbi USB 2.0 csatolófelülettel rendelkezik. További közös jellemzőjük, hogy hardveres MPEG-2 kodeket tartalmaznak, vagyis a központi processzor terhelése nélkül mindjárt tömörített anyagot lehet segítségükkel rögzíteni, így régebbi konfigurációkon is zökkenőmentesen lebonyolítható a művelet.

A tunerek videók digitalizálására is használhatók, ehhez kompozit és S-Video bemenet, illetve sztereó audiocsatlakozó áll rendelkezésre. A csomag infrás távirányítót és videók felvételéhez, szerkesztéséhez használható szoftvert is tartalmaz. A beszerelhető tunerkártya 109 eurós, a külső egység 169 eurós ajánlott áron kerül piacra áprilisban.

Az utazókra gondolva kerül piacra az ExpressCard formátumú Cinergy DT Express Diversity és az USB 2.0 interfésszel ellátott Cinergy DT USB Diversity tuner, melyekkel földi szórású digitális (DVB-T) adást lehet venni. Különlegességük, hogy két vevőegységet tartalmaznak, melyek jelei a jobb képminőség érdekében kombinálhatók, így például nagy sebességgel mozgó járművekben sem jelentkezik vételi hiba. Alternatív módon a tuner egységek eltérő csatornák fogására is használhatók, így például az egyik műsor a háttérben rögzíthető, míg a másikat éppen nézik. Az időben eltolt visszajátszás, az – akár EPG segítségével – előre programozható felvétel alapfunkció. A szoftverek mellett infrás távirányító is helyet kap a készülékek dobozában, melyek májustól kaphatók 169 eurós áron.

Végezetül a Cinergy HT Express tunerkártya mutatkozott be, amely minden eddiginél kisebb, hiszen ExpressCard/34 aljzatba illeszkedik, ráadásul mind analóg tévécsatornák, mind DVB-T tévé- és rádióadások vételére képes. A kis eszköz is ismeri a teletext és EPG szolgáltatást, és támogatja a time-shiftinget és az időzített felvételt. Rögzítéskor szoftveres kodekre támaszkodhat; adapterrel kompozit, S-Video és sztereó audio jelforrás csatlakoztatható rá, így videók digitalizálására is alkalmas. Az ugyancsak szerkesztő- és lejátszóprogrammal, távirányítóval érkező modell ajánlott ára 169 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés