Hirdetés

Pinnacle tévévevő - PCI Expressre is

A Pinnacle három új terméket mutatott be, melyekkel lehetővé válik a tévézés a számítógépen. A PCTV DVB-T PCI nevű kártya legfontosabb jellegzetességeit nevében hordozza: földfelszíni digitális tévé- és rádióadások (DVB-T) foghatók segítségével, és asztali gépek PCI aljzatába illeszkedik. A gyártó a Pinnacle TVCenter szoftvert mellékeli hozzá, mellyel MPEG-1/2 és DivX tömörítésben rögzíthetők az eredetileg MPEG-2 folyamként érkező műsorok, ezenkívül megjeleníthető vele az EPG műsorújság, és akár internetes rádióállomások között is lehet tallózni. Videó előre programozottan is felvehető, a kártya be és ki tudja kapcsolni a PC-t.

A megújult PCTV Hybrid Pro Stick egy kisméretű, USB csatolós tuner, mellyel DVB-T és analóg tévéadások vételére nyílik mód. Botantennán és távirányítón kívül ehhez a modellhez AV-adapterkábel is jár S-Video és kompozit videobemenettel és sztereó audiocsatlakozóval, így digitalizálásra is alkalmas.

Sokak számára bizonyára a PCTV Dual Hybrid Pro PCIe lesz a legérdekesebb termék az újdonságok közül, és nemcsak azért, mert dupla, analóg és DVB-T adásokhoz való tunerrel rendelkezik, illetve videodigitalizáláshoz is használható. A kártyát PCI Express x1 interfésszel készítik, ami számos, a hagyományos PCI aljzatok foglaltságával küzdő alaplaptulajdonos számára jelenthet könnyebbséget. A kártyára egyszerre kétféle (analóg, digitális) antennakábel is ráköthető, a csatornák feltérképezését az új Automatic Signal Detection (ASD) technológia segíti.

A PCTV Hybrid Pro Stick és a PCTV Dual Hybrid Pro PCIe nevében is a „Pro” szócska arra utal, hogy a hardver mellé a gazdagabb funkcionalitású Pinnacle MediaCenter szoftver jár. Ez egy összetettebb csomag, amely a tévézéssel, videorögzítéssel közvetlenül összefüggő funkciókon kívül további lejátszási, konvertálási lehetőségeket biztosít. Kezdők számára a videók szerkesztését a Pinnacle Studio Quickstart könnyíti meg.

Mindhárom termék október közepén-végén kerül piacra; ajánlott áruk az említés sorrendjében 50, 100, illetve 130 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés