Hirdetés

Újráz az ALi - csak az oldal más

Az ALi, úgy fest, ismét elsőként indíthat DDR-es chipset-et; a Socket A-hoz készített ALi MAGiK tavalyi debütálása után, most a Socket478-hoz (Northwood) hoz ki chipkészletet, ami állítólag még ebben a hónapban eljut a legnagyobb gyártókhoz.

Teszi ezt annak ellenére, hogy az M1671 (tehát a chipset..) nem épp gyorsaságáról ismerszik meg, ami ugyan egyesek szerint súlyosan károsítja a company reputációját, szerintünk azonban túl nagy csorbát mégsem ejt rajta, az eddigi ALi-s lapokat tartva szem előtt..

Ráadásul a memóriavezérlőt is már többedjére tervezik át az ALi-s fiúk, és állítólag egyre jobb..

Mindenesetre ez a fentebb pedzegetett elsőség nem biztos, hogy elegendő előnyt hoz majd a cégnek, hisz ott van pl. a VIA, akinek ugyan továbbra sincs licence a P4-hez, mégis, a P4X266 (szintén ugye DDR-es chipset) már a CeBIT-en kész volt, és ha a licenc-kavar ellenére mégis felpörögne a gyártás, az ALi-nak már nem teremne túl sok babér.

Az új ALi gyerkőc azonban egyelőre mégiscsak szépreményűnek mondható, hiszen, ha minden igaz, az ASUS-tól a Gigabyte-ig vevők rá a gyártók, és ahogyan az ALi MAGiK is első volt az elsők között, már ami a megjelenést illeti, ha más nem is, de ez mindenképp megmarad..

Azóta történt

Hirdetés