Hirdetés

Újra az Ice Lake-ről árulkodik a SiSoftware adatbázisa

Ezúttal azonban nem az IGP-ről, hanem a lapka processzormagjairól derült ki pár érdekesség.

Még februárban írtunk az Ice Lake IGP-jének bizonyos adatairól, amelyek akkor feltűntek a SiSoftware adatbázisában, most azonban feltűnt pár processzorrészre vonatkozó paraméter is.


[+]

A négymagos konfiguráció nem hat meglepetésként, elvégre a magukat egyszerű hozzáadni a rendszerhez, illetve a mobil piacon valószínűleg ez marad az optimális összeállítás, hiszen oda kell még egy combosabb IGP, ami szintén viszi a tranzisztorokat. A 8 MB-os utolsó szintű gyorsítótár sem újdonság, például a Coffee Lake-ben, Kaby Lake, Haswell, Ivy Bridge és Sandy Bridge négymagos dizájnjában is ennyi van. Változik viszont a magokhoz rendelt L2 gyorsítótár, ennek a kapacitása ugyanis 256 kB-ről 512 kB-ra nő.

Persze várhatóan sokkal több újítás lehet a rendszerben, amit a SiSoftware Sandra nem tud kiolvasni. Az mindenesetre látszik, hogy az IGP és a CPU-magok szempontjából is lesz olyan gyorsítótár, aminek a kapacitása megduplázódik, erre alapvetően a 10 nm-es node által lehetővé tett tranzisztorsűrűség lehetőséget ad. Az órajelet szokás szerint nem érdemes komolyan venni, jelenleg még mérnöki mintákról készülhetnek felmérések, így a végleges modellek ebből a szempontból alaposan eltérhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés