Hirdetés

Újabb X58 chipsetes alaplap érkezik az ASRocktól

Bár hivatalosan még nem jelentették be, az ASRock honlapján már felbukkant a gyártó második olyan, X58 Deluxe névre keresztelt alaplapja, amely az Intel LGA1366-os tokozású processzorainak fogadására készült. A Supercomputer elnevezésű előddel szinte teljesen megegyező kialakítású nyomtatott áramköri lapra épült, de néhány szolgáltatással kevesebb található meg rajta, ezért várhatóan az ára is barátságosabb lesz. A processzorokhoz továbbra is 24 GB-nyi DDR3-as memória társítható, ehhez összesen hat memóriafoglalat áll rendelkezésre, háromcsatornás kiépítésben.

ASRock X58 Deluxe
ASRock X58 Deluxe

Az első különbségeket a videokártyák fogadására alkalmas PCI Express 2.0 csatlakozók között lehet találni. Az elődhöz hasonlóan ugyancsak 4 foglalat áll rendelkezésre, amelyek továbbra is alkalmasak többkártyás, CrossFireX, 3-Way, illetve Quad-SLI kiépítés kialakítására, de a pirossal színezettek elektromosan csak 8 sáv működtetésére alkalmasak. Az alaplaphoz adott kiegészítők száma is megcsappant, a csúcsmodellhez még három különböző méretű SLI hidat csomagoltak, az X58 Deluxe doboza viszont már csak egyet tartalmaz. Megfelezték a Gigabit Ethernet csatlakozók számát is, így ezekből már csak egy áll rendelkezésre. A többi kiegészítő tekintetében nem történt változás.

Hivatalos bejelentés hiányában egyelőre nem ismert az új alaplap megjelenésének ideje és ára sem, de várhatóan – több más gyártó olcsóbb X58 chipsetes termékéhez hasonlóan – 200 dollár körül lehet majd megkapni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés