Hirdetés

Olcsóbb X58-as alaplapot készít a Biostar

Több más gyártóhoz hasonlóan a Biostar is azzal igyekszik növelni Intel Core i7 processzorokhoz készített alaplapjainak eladási mutatóit, hogy a feleslegesnek vélt szolgáltatásokat nélkülözik. Így járt a TPower X58 is, amelynek hamarosan piacra kerül az olcsóbb utódja, a TPower X58A. Első ránézésre a hőcsövek hiánya tűnik fel a hűtésnél, kicsit jobban megfigyelve az alaplapot az is észrevehető, hogy egy Gigabit Ethernet porttal kevesebb van rajta, valamint eltűnt a FireWire csatlakozó is.


Ilyen volt (Biostar TPower X58)

A módosítások listája itt véget is ér, a mérnökök tehát nem vitték túlzásba a változtatásokat. Ellenben szoftveres oldalról is kevesebbet kap a felhasználó, ugyanis hiányzik a Biostar G.P.U (Green Power Utility), ami az energiatakarékos funkciókat kezeli. Az alaplapon továbbra is három tizenhatszoros PCI Express 2.0, egy egyszeres PCIe és két hagyományos PCI bővítőhely található, valamint a memóriamodulok számára is 6 foglalat áll rendelkezésre. Tárolóeszközöket hat SATA-300, két eSATA és egy PATA csatlakozó fogad, és fellelhető még egy floppy konnektor is. Ezenkívül 12 USB eszköz köthető rá, és megtartották a 8+2 csatornás audiokodeket is, aminek az analóg mellett digitális kivezetései is vannak.

 title=
Ilyen lett (Biostar TPower X58A)

A legtöbb gyártó az olcsóbbá tett X58-as alaplapjait 200 dollár körüli áron tervezi piacra bocsátani, viszont ezeket általábban a TPower X58A-nál jóval szerényebb körítéssel kínálják, emiatt ez várhatóan többe fog kerülni. Viszonyításképpen: a minden jóval felszerelt TPower X58 körülbelül 270 dolláros áron kapható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés