Hirdetés

Hivatalosan is útnak indultak a Core i7 processzorok

A mai nappal megkezdődött az Intel Core i7 processzorainak forgalmazása. A gyártó szerényen csak a Föld leggyorsabb processzorainak nevezi az új termékcsaládot, amelynek kezdetben három tagja lesz kapható.

Az új Nehalem architektúra számos fejlesztést hozott, mint például a natív négymagos felépítést, a beépített háromcsatornás memóriavezérlőt, a QPI-t (Quick Path Interconnect), a Turbo Boost funkciót, és újra megjelent a HyperThreading technológia, a harmadlagos gyorsítótár, valamint egy új energiagazdálkodási funkció is. Az interneten és a nálunk is közölt tesztek alapján egyértelmű az új Intel processzorok erőfölénye, jelenleg minden tekintetben a leggyorsabbnak bizonyultak, így aki a jelenleg elérhető legjobbat szeretné, annak nem kell tovább keresgélnie. Kezdetben három processzor lesz kapható, amelyek az új, Intel X58-as északi híddal felszerelt alaplapokkal kompatibilisak. Mindegyikük 45 nanométeres gyártástechnológiával készült és 8 MB harmadlagos gyorsítótárral rendelkezik, háromcsatornás memóriavezérlőjük 1066 MHz-es DDR3 memóriákat képes kezelni, fogyasztásuk pedig 130 watt (TDP).

Az Intel Core i7-965 Extreme Edition 3,2 GHz-es órajellel és kikapcsolt „Overspeed” védelemmel érkezik 999 dolláros áron. A két kisebbik testvér az Intel Core i7-940 és Core i7-920 nevet kapta, órajelük  2,93 és 2,66 GHz, áruk 562, illetve 284 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés