Hirdetés

Újabb webkameraszettet dob piacra a Logitech

A Microsoft az utóbbi időszakban több saját webkamerát is piacra dobott, a jelek szerint azonban nem futott vakvágányra a Logitechhel való együttműködése sem. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a Logitech bemutatta QuickCam Communicate STX Plus csomagjának a Windows Live Messengerre szabott változatát is. A szoftverhez igazítás azt jelenti, hogy alapbeállítás szerint ezt a klienst indítja el a kamera kezelőprogramja, ha a fedél felhajtását érzékeli, de természetesen más videochat alkalmazásokkal is együttműködik.

Az eszköz CMOS érzékelőjének felbontása 640x480 pixel, mozgóképet legfeljebb 30 fps sebességgel tud továbbítani, illetve rögzíteni. BMP vagy JPEG állóképek készítésekor a felbontás szoftveres interpolációval 1,3 megapixelig növelhető. A fedél lehajtásakor automatikusan leáll a videofelvétel is. Az USB 2.0 csatolású kamera tartalmaz mikrofont, de ehelyett használható a mellékelt Internet Chat headset zajszűrős mikrofonja is. A fekete-ezüst színű kamera egy csipesszel lapos monitorokra, noteszgépekre is ráilleszthető.

A QuickCam Communicate STX Plus for Windows Live november végétől lesz kapható, ajánlott magyarországi végfelhasználói ára 19 000 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés