Hirdetés

CeBIT: Újabb Creative kommunikációs eszközök

A Creative a CeBIT alkalmából jelentette be Live! Cam Optia AF jelű webkameráját, melynek CMOS szenzora a korábbihoz képest jóval nagyobb, 1600x1200 pixeles, azaz csaknem 2 megapixeles valós felbontást kínál. Az üveglencsével és autofókusszal ellátott kamera képminőségének, színegyensúlyának beállítását a Live! View nevű technológia segíti, míg a két mikrofon hátterében a zajszűrést is végző Live! Audio technológia gondoskodik a jó hangzásról.

Az USB Video Device Class (UVC) specifikációnak megfelelő, USB 2.0 csatolós eszköz akár meghajtóprogram telepítése nélkül is használható, de a gyártó különféle video- és hangeffekteket, távmegfigyelést, képszerkesztést és más funkciókat nyújtó szoftvercsomagot is mellékel hozzá. Az objektív előre-hátra 270 fokkal elforgatható (fejjel lefelé automatikusan tükrözve a képet), a Smart Face Tracking révén pedig bizonyos határok között képes kompenzálni a beszélő fejmozgásait.

A Creative a játékosoknak is kínál új eszközt a kommunikációhoz: a híres FPS-játékossal való együttműködése révén nem meglepő módon Fatal1ty Gaming Headset néven érkezik az új fejhallgató, mely lecsatlakoztatható mikrofonnal rendelkezik. A headsetről egyelőre nincs túl sok információnk, a gyártó mindenesetre a 40 mm-es, neodímium mágneses hangszórók és a zajszűrős mikrofon jóvoltából különösen jó hangminőséggel kecsegtet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés