Hirdetés

Újabb vizezett GeForce RTX kártyát varázsolt elő kalapjából a Gigabyte

A hasonszőrű 2080-asokból már kapható kétféle kiadás is, azonban a 2080 Ti-hez csak most érkezik a gyárilag szerelt GIGABYTE AIO.

November elején már írtunk a tajvani gyártó érkező folyadékhűtéses NVIDIA csúcs-VGA-iról, melyek két változatban láttak napvilágot, de a magányos GeForce RTX 2080 Ti modell a teljes méretű blokkjával csupán az egyedileg épített vízhűtésekbe volt integrálható. Ez az áldatlan állapot szűnt meg az N208TAORUSX W-11GC típusjelzésű variáns képbe kerülésével, ami köznépi nyelven az Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme WaterForce névre hallgat.


[+]

Az újdonság hűtése egy picit megfrissített Asetek alapokra építkező, zárt AIO megoldás, megnövelt méretű talpazattal, ami jelen vonatkozásában a Ti esetében meglévő több memóriachipről és a MOSFET-ekről igyekszik elvonni a hőt. Szinte magától értetődő, hogy az RGB Fusion világítás is a csomag részét képezi körbe a blokkon, valamint a 240 mm-es radiátorhoz mellékelt két 120 mm-es légkavarón egyaránt. A videokártya órajelei nem változtak a DIY megoldást viselő testvéréhez képest, ugyanazt a gyári túlhajtást kapjuk meg az 1770 MHz-es GPU Boost és az 14140 MHz-es effektív memória-órajelekkel, a működéshez szükséges energiát pedig két 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóból nyeri.


[+]

Kimenetek terén kánaáni állapotok uralkodnak a referenciában meghatározottakhoz képest, mivel öt helyett összesen hét darabot számolhatunk össze ezekből: három DisplayPort 1.4, három HDMI 2.0b és egy VirtualLink (USB-C) port kacsint vissza ránk pajkosan a hátlapi panelről, melyeket 3 x HDMI + 1 x DisplayPort + 1 x USB-C vagy 3 x DisplayPort + 1 x HDMI + 1 x USB-C kombinációkban használhatunk.


[+]

A Gigabyte három év garanciát vállal üdvöskéjére, amit további egy évvel hosszabbíthatunk meg, ha a vásárlást követő 30 napon belül regisztrálunk az Aorus termékek weboldalán. Az árral kapcsolatosan még nincs birtokunkban konkrétum, de a meglehetősen zord, 1400 dollár körüli díjszabást könnyen elképzelhetőnek tartjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés