Hirdetés

Vízzel hűtött RTX 2080 modellekkel jelentkezett a Gigabyte

A legújabb, Aorus családba tartozó videokártyákat WaterForce vízhűtéssel látták el.

Három új grafikus kártyát mutatott be a Gigabyte, melyek mindegyike a víz erejét használja arra, hogy hőmérsékletét alacsonyan tartsa. Az Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce és Xtreme Waterforce WB a specifikációkat tekintve megegyeznek, ugyanazt az 1890 MHz-re emelt magórajelet kapjuk nyolc gigabájtnyi, 14140 MHz frekvenciára képes GDDR6 memóriával megspékelve. A csatlakozókban sem találunk különbségeket a két újdonság adatlapjára pillantva, a három-három darab DisplayPortot és HDMI-t egy darab USB Type-C port egészíti ki.

Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce
Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce [+]

A differencia a vízhűtés típusában keresendő. A WB utótag nélküli modell előre összeszerelt kompakt rendszerrel lett ellátva, melyen a GPU, a mosfet és a VRAM egy rézlapon helyezkedik el, amiről szintén rézből készült csövekben áramló, beépített pumpa által mozgatott víz szállítja a hőt a 240 milliméteres radiátor felé. A folyadékot két darab 120 mm átmérőjű – természetesen RGB LED-ekkel csicsázott – ventilátor hűti le, majd a kártya belsejébe visszajuttatva a folyamat kezdődik elölről.

WaterForce vízhűtés felépítése
WaterForce vízhűtés felépítése (forrás: Gigabyte.com) [+]

A WaterForce WB variáns ezzel szemben már egy pumpát nélkülöző vizesblokkot kapott, mely két darab negyedhüvelykes csőcsatlakozót kapott, ezzel elősegítve a már meglévő vizes rendszerekbe történő beépítést. A színes fényforrásoknak köszönhetően az elő- és hátlapon található Aorus logó színét is kedvünk szerint állítgathatjuk.

Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce WB
Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Xtreme WaterForce WB [+]

A Gigabyte a csúcskategóriás Aorus GeForce RTX 2080 Ti modellből is készült egy WaterForce WB kiadással, a 1770 MHz magórajellel és 11 GB GDDR6 memóriával megáldott jószág hűtőrendszerét leszámítva teljesen megegyezik léghűtéses testvérével. Az újdonságok árazása és elérhetőségének időpontja egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés